Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luchtontvochtigers creëren half-gesloten systeem

Gesloten en half-gesloten glastuinbouw zijn veelbesproken nieuwe manieren om zo efficiënt mogelijk te telen. Alhoewel – afhankelijk van de locatie en toepassing – het systeem veel voordelen heeft in vergelijking met de traditionele kassenteelt met betrekking tot energiebesparing en oogstverbetering, weerhoudt de hoge investering soms toch telers van omschakeling.

Met nieuwe ontvochtigers zoals de DryGair apparaten kunnen telers half-gesloten teeltpraktijken in hun bestaande activiteiten integreren.



Het concept is bedacht door Dr. Arbel van de Israëlische Landbouwonderzoeksorganisatie. Hij publiceerde een artikel over de manieren waarop in standaardkassen het dag- en nachtklimaat gedurende alle 4 seizoenen beheerst kan worden. Zijn studie onthulde de meest optimale kostenefficiënte methode om de temperatuur en vochtigheid te controleren. Door de toevoeging van DryGair aan welk type kas ook wordt het 's nachts of op bewolkte dagen een half-gesloten systeem: De ramen kunnen dicht blijven, de energie blijft binnen, terwijl vochtigheid geen beperkende factor meer is.

"DryGair is een innovatieve ontvochtiger die ook kan worden gebruikt voor verwarming en koeling. Het biedt een speciaal luchtverdelingssysteem dat eenvoudig in alle soorten kassen kan worden geïntegreerd," zegt Hadar Fuchs van Drygair. "Ons concept is een betaalbare en efficiënte oplossing voor vochtproblemen in bestaande en nieuwe kassen. Het helpt telers optimale klimaatomstandigheden te creëren in traditionele, gesloten en half-gesloten kassen."


Voor meer informatie: 
DryGair
Hadar Fuchs
hadar@Drygair.com
+972-9-7730989
www.drygair.com
Publicatiedatum: