Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijk hagel in oosten van het land

Vandaag krijgt vooral de oostelijke helft van het land te maken met stevige regen- en onweersbuien. Vanochtend trekken al enkele buien het westen en zuidwesten binnen. Daarbij is kans op onweer, hagel en windstoten. In de oostelijke provincies is het nog vrij zonnig en schiet de temperatuur omhoog naar 25-28 graden. Vanmiddag kunnen daar felle regen- en onweersbuien ontstaan met kans op grote hagel en zware windstoten van 75-90 km/uur. Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg.

We hebben vandaag te maken met aanvoer van warme en vochtige lucht. In het midden en oosten van het land wordt het zomers warm met maxima van 25-28 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan. De warmte in de oostelijke helft van het land zorgt ervoor dat de buien juist daar zwaar kunnen uitpakken. Er zit veel energie in de atmosfeer en op enige hoogte staat er een stevige zuidwestenwind. Deze ingrediƫnten kunnen resulteren in hevige plensbuien met onweer, zware windstoten van 75-90 km/uur en mogelijk ook grote hagel.

Bron: Weeronline
Publicatiedatum: