Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie draait op voor de zuiveringsplicht?

Dat elke teler per 1 januari 2018 moet voldoen aan de zuiveringsplicht, tenzij hij deelneemt aan een collectief dat van bevoegd gezag uitstel heeft gekregen om de zuiveringsoplossing te realiseren, is ondertussen wel bekend. Toch krijgt LTO Glaskracht nog regelmatig de vraag bij wie de verantwoordelijkheid ligt in het geval van een ge- of verhuurde tuin.



Eigenlijk geeft de eerste zin al duidelijk antwoord: de teler is verantwoordelijk, dus degene die de tuin huurt. Dat is immers de persoon die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering, het eventuele gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en het lozen van restwater. De teler moet er dus voor zorgen dat hij voldoet aan de zuiveringsplicht. Dat kan door een goedgekeurd zuiveringsapparaat (zie BZG-lijst) aan te schaffen, een contract af te sluiten met een mobiele zuiveraar, deel te nemen aan een collectieve oplossing (bijv. de AWZI NW) of door aan te tonen dat er niets wordt geloosd.

Lees meer bij LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: