Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bizar: Chinees eet 15 rode pepers in paprika-bad

Nederland heeft het NK Komkommersorteren, in het Verenigd Koninkrijk strijden ze om wie de grootste groenten kan telen en in China kun je de beste worden in pepers-eten-terwijl-je-in-een-bad-met-paprika's-zit.

Dit weekend werd de strijd om de titel "Peperkoning" voor het eerst gehouden in de Chinese provincie Hunan. De deelnemers zitten gehurkt in een bad met paprika's en hebben een minuut de tijd om zoveel mogelijk chilipepers naar binnen te werken.

Uiteindelijke winnaar was dhr. Su uit Hunan. Die werkte in een minuut tijd vijftien pepers weg en dat was genoeg om er met de titel en met een 24-karaats gouden peper vandoor te gaan.

Bewonderenswaardig, ware het niet dat hij niet eens in de buurt komt van de man die vorig jaar in Yunnan de wedstrijd won. Die werkte maar liefst 47 chili's weg in twee minuten en zijn badje was niet gevuld met paprika's, maar met pepers.

Bekijk hier foto's van het peper-festijn.
Publicatiedatum: