Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse voedselsector ruziet over 'bloemkoolrijst'

Er is een strijd ontstaan over gemalen bloemkool, wat momenteel een trendy koolhydraatarm voedingsalternatief is. Nu de comeback van deze eens zo verguisde groente niet te stuiten lijkt, neemt echter ook de verwarring over de naam die het product moet krijgen toe.

Green Giant directeur Jordan Greemberg legt uit dat bloemkool momenteel de hipste groente uit zijn assortiment is. De vertrouwde bloemkool wordt vandaag de dag verwerkt in eigentijdse gerechten, gebarbecued, geroerbakt en zelfs versnipperd tot 'bloemkoolrijst', die slechts 15% van de koolhydraten van echte rijst levert. Een hele bloemkool bevat amper 25 calorieƫn en zit boordevol voedingstoffen, vitamine C en vezels."

Rijstteler Matthew Sligar vraagt zich echter af waarom het product nu zo nodig als bloemkoolrijst moet worden aangeduid. "Noem het liever bloemkoolkruimels of -snippers," vraagt hij zich af. De rijstsector heeft middels een lobby de Food and Drug Administration verzocht de term 'rijst' te herdefiniƫren zodat het niet vrij door iedereen gebruikt mag worden. Het blijft echter maar de vraag of de FDA dit daadwerkelijk zal doen. Het CDC (Center for Disease Control) heeft laten weten dat bloemkool in de top 30 van de gezondste groenten staat.
Publicatiedatum: