Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedi Arabië investeert €112,8 mln in eigen groenten productie

Het Saoedische Ministerie van Milieu, Water en Landbouw heeft een initiatief opgestart waarmee ze de groenten- en fruitteelt in het land willen ondersteunen en verbeteren.
Dit initiatief is een van negen initiatieven die zijn opgestart onder het National Transition 2020 en één van de 59 initiatieven die het Vision of Kingdom 2030 mogelijk moeten maken. Het doel van het initiatief is het verbeteren van de productiviteit, het in kaart brengen van de voorzieningen en het controleren van de kwaliteit van de producten. Daarnaast wordt gekeken naar het relatieve voordeel van sommige regio's door hier voor 2020 ongeveer €112,8 miljoen euro in te investeren, zodat telers in deze regio's hun werkzaamheden uit kunnen breiden, proefvelden kunnen creëren of medewerkers kunnen trainen om de veiligheid van de producten te kunnen controleren. 

Daarnaast worden stappen genomen om de toestroom van benodigdheden, zoals zaden, zaailingen en beschermingsmiddelen te verbeteren en worden de beste systemen op het gebied van irrigatie en het gebruik van beschermingsmiddelen ingezet.
Ook moedigt het nieuwe initiatief telers aan om biologisch te gaan telen door ze te informeren over de mogelijkheden en de regelgeving binnen de biologische teelt.
Publicatiedatum: