Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-CAO geldt niet op gebonden pakstations

Tholen - Een pakstation dat uitsluitend verpakt in opdracht van de eigen kwekers, valt niet onder de AGF-CAO. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam.

Het gaat om een zaak tussen twee uitzendkrachten en een uitzendbureau. De uitzendkrachten vonden dat ze waren onderbetaald. Ze pakten tomaten in bij een sorteer- en pakstation. Sorteer- en pakstations die in opdracht werken van handelaren, vallen inderdaad onder de AGF-CAO.

Toch is het in deze situatie anders. Het sorteer- en pakstation verpakt alleen tomaten voor de eigen kwekers, niet voor binnen- en buitenlandse afnemers. Dat maakt volgens de rechter een belangrijk verschil. "Anders zouden álle pakstations die groenten en fruit verpakken, vallen onder de AGF-cao."

De AGF-CAO heet volgens de rechtbank niet voor niets officieel 'CAO voor de groothandel in groenten en fruit' en verzendhandel. "En handel duidt in het algemeen op de aan- en verkoop van goederen."



Publicatiedatum: