Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese kassenbouwer steekt licht op in Nederland

In juli bezocht een Chinese delegatie meerdere Nederlandse kwekers en leveranciers. Dit alles in het kader van een speciale oriëntatie van de Chinese kassenbouwer Beijing Kingpeng om meer te leren over moderne teelttechnieken. Ze bezochten producenten van goten, automatiseringssystemen, machines, oogstwagens, verwarmingsoplossingen en verpakkingsapparatuur. 




Om de Chinese tuinbouw op te krikken is uiteraard techniek nodig. Daarnaast is er een grote behoefte aan kennis en begeleiding in de praktijk. Technologie is nodig, maar ook kennis en begeleiding in het veld. Om deze reden wil Beijing Kingpeng nauw samenwerken met de Europese en Nederlandse leveranciers van broeikasbouwtechnologie. Zij zijn betrokken bij de ontwikkeling van verschillende high-tech broeikasclusters die door de Chinese regering zijn aangekondigd. De Chinesen hebben veel nationale hightech-agrarische parken in belangrijke landbouwgebieden, zoals Qinghai, Yunnan, Taizhou in Jiangsu en Shandong, opgezet. Deze hightech-agrarische parken omvatten niet alleen kweekcentrales, maar ook organische plantenbouw, gecombineerd met andere activiteiten zoals agrarische toeristische landbouw. 

Al vaak hebben we geschreven over het potentieel voor uitgebreide broeikasontwikkeling in China. Hier is in de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt door de krachtige steun van de Chinese overheid en kapitaalinvesteringen. Alleen bleven de beschikbare technologie en kennis op een laag niveau en dit is het grootste obstakel voor de ontwikkeling van de Chinese broeikasbouw gebleken. Samenwerking tussen China en EU-bedrijven zou een betere technische ondersteuning moeten bieden. In ruil daarvoor zal de enorme potentiele markt van china meer een betere kansen voor de Europese bedrijven brengen. 

Eén van de modernere landbouwparken die momenteel worden gebouwd is het Dezhou Qingyun Landbouwpark. Hier zorgt Kingpeng om het project onder de Europese normen op het gebied van ontwerp, productie en constructie te krijgen. Het bedrijf zal ook technische service en operationele begeleiding na de start geven.

Kingpeng hoopt dat meer Chinese en buitenlandse bedrijven aan soortgelijke projecten zullen deelnemen. Om de techniek en inspanningen te bundelen en samen te werken in onderzoek naar en ontwikkeling van een ​​succesvolle, gecontroleerde omgeving voor de landbouwindustrie in China.


Voor meer informatie:
Beijing Kingpeng International Hitech Corporation
Mr. Liang Qi
liangqi@chinakingpeng.com 
www.kingpengintl.com.

Publicatiedatum: