Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor landbouwontwikkeling in het Caribisch gebied en de Stille Oceaan

Patent aangevraagd voor eerste orkaanbestendige kas

Alquimi Renewables, LLC kondigde onlangs aan dat het een Amerikaans en internationaal patent heeft aangevraagd voor de eerste orkaanbestendige kasstructuren op commerciële schaal.

Het systeem is speciaal ontworpen voor de landbouwproductie in risicovolle klimaatgebieden zoals het Caribisch gebied en de eilanden in de Stille Oceaan, die elk jaar door orkanen en tyfoons worden bedreigd. Het systeem zal bestand zijn tegen een categorie 4 orkaansterkte (Saffir-Simpson schaal) met winden tot 250 km/u. De kas bestaat uit verzinkte stalen buizen, dubbelwandige polycarbonaatpanelen en het gepatenteerde grondschroefverankeringssysteem. Daarnaast zijn er een windafbuigingssysteem, orkanenbestendige rekken en volgsystemen voor de zonnepanelen in het ontwerp opgenomen.



Alquimi partner Ralph Birkhoff: "Voor het eerst in de geschiedenis zullen er op commerciële schaal verse producten geteeld kunnen worden in regio's die tot nu toe alleen op kleine schaal in de vollegrond konden produceren dankzij nieuwe technologieën in de kassenbouwtechniek in combinatie met niet aan het net gekoppelde energiesystemen (zonne-energie en/of AEC cogeneratie), milieucontroles en de nieuwste hydrocultuursystemen."

Het Caribisch gebied importeert momenteel bijvoorbeeld meer dan 80% van de jaarlijkse versproducten om aan de vraag van de detailhandel en de groeiende toeristische sector te voldoen. Hierdoor zijn deze voedingsmiddelen duur, van lagere kwaliteit en voedingswaarde en kan de toeleveringsketen inconsistent zijn. Versproduct op de schappen houden is een grote uitdaging voor de regionale winkelketens, zegt Birkhoff. "Er is een grote vraag naar vers zachtfruit, diverse slasoorten, paprika's en tomaten en deze kunnen de ene dag beschikbaar zijn en de dag daarop weer niet." 

Het Alquimi kasproductiemodel voor kleine eilanden is de eerste teeltoplossing op een schaal die daadwerkelijk verschil zal maken voor de lokale economieën. Elke vestiging van 8 hectare omvat een kas van ruim 57.000 m2, een productie- en verpakkingsfaciliteit van ruim 4600 m2 en een speciaal ontworpen eigen energiesysteem dat ongeveer 1,6 MW produceert. "Afhankelijk van de gewassenkeuzes van onze klanten, zal het systeem jaarlijks zo'n 3500 ton verse producten opleveren. Aan de hand van de huidige vraag weten we al dat we deze schaal zullen moeten vergroten, zelfs voor kleinere eilanden."

Voor meer dan 70% van de geplande kasproductie zijn er al toezeggingen van regionale supermarktketens, hotelbedrijven en agrarische verwerkingsbedrijven in het Caribisch gebied en op de Stille Oceaan-eilanden. Ook heeft Alquimi een partnerschapsovereenkomst getekend met het Nederlandse FarmedToday, die de eerste online marktplaats in het Caribisch gebied voor verse producten zal verzorgen. Het aanbod zal van Alquimi bedrijven komen, plus lokaal geproduceerde gewassen, vleeswaren en verpakte voedingsproducten. "Dit geeft lokale producenten toegang tot onze toeleveringsketen en bevordert de handel tussen het Caribisch gebied en de Europese markt."

Alquimi erkent dat er al een sterke focus is op de tuinbouwontwikkeling in het Caribisch gebied en werkt daarom samen met bestaande regionale initiatieven, bedrijven en autoriteiten zoals USAID, CARDI, de Landbouwafdeling van de OECS en de nationale ministeries van landbouw. Birkhoff: "We willen deel uitmaken van de ontwikkeling door samen te werken met particuliere en publieke belanghebbenden en hen toegang te verschaffen tot technologie en financieringsoplossingen." Alquimi is van plan om training aan te bieden in de hydrocultuur om de jeugd hopelijk bij de landbouw te betrekken in een regio waar de gemiddelde teler ongeveer 55 jaar oud is.

Alquimi zoekt momenteel gevestigde teeltbedrijven in Canada, de VS en Europa om partner te worden van het consortium voor deze projecten. "We hebben 4 projecten die de ontwerp/bouwfase naderen, 7 andere in geavanceerde voorontwikkeling en ongeveer 14 andere geïdentificeerd, zodat we meer ervaren teeltbedrijven nodig hebben om deel te nemen aan de enorme zakelijke kansen van dit project," zegt Birkhoff.

Contactgegevens:
Ralph D. Birkhoff
Alquimi Renewables, LLC
Tel: 855.257.8464
Publicatiedatum: