Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
proeven en verstopping

Aardwarmte-update Geopower en Californië

Er is vandaag nog meer aardwarmtenieuws. In de Staatscourant geeft Minister Kamp van Economische Zaken een update over de stand van zaken in Maasland en Californië.

GeoPower Vastgoed in Maasland kan vanaf eind augustus het doublet gaan testen. Half juli is gestart met de boring van de eerste put, die zo'n 3 kilometer diep is. Nu kan de eerste welltest worden uitgevoerd. Een spannend moment, want dan wordt duidelijk wat de potentie is van de bron en of er voldoende warm water omhoog gepompt kan worden. Als dat zo is, wordt er gestart met de boring van de tweede put. Medio december zijn de testen naar verwachting klaar.

Als er gas mee naar boven komt, zal dit met een tijdelijke testinstallatie worden afgefakkeld. De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk overdag plaatsvinden. Een klein gedeelte van het werk kan niet onderbroken worden en zal daarom ook s' avond en in de nacht plaatsvinden. Fakkel-activiteiten en transporten zullen zoveel mogelijk geconcentreerd plaatsvinden tijdens de daglichtperiode.

Californië
Ook in Californië wordt er gewerkt aan de geothermie. Daar gaat een mobiele telescoopkraan aan de slag met het verhelpen van een verstopping in de geothermieput Californië GT-02. Ook hier zullen de werkzaamheden zoveel mogelijk overdag plaatsvinden, net als de transporten. Begin september is het werk naar verwachting klaar.

Geothermie in Nederland
Sinds 2007 zijn er in Nederland 35 putten geboord en 14 systemen actief, alle geïnstalleerd door tuinbouwondernemers.
Publicatiedatum: