Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe bind je medewerkers aan je organisatie?

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich positief, het werkeloosheidscijfer zit weer onder de 5%. Volgens de informatie van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw stijgt het aantal vacatures. Dat betekent wel dat het vinden van geschikt personeel weer meer tijd gaat kosten. Maar het betekent ook: hoe behoud je personeel?



Door aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling en coaching versterkt een werkgever de binding met de organisatie. Velen denken dat het andersom werkt: " je raakt ze dan toch eerder kwijt?" Medewerkers verwachten steeds meer van u als hun werkgever. Een goed salaris is niet altijd het belangrijkste. Uw medewerker wil ook trots zijn op de organisatie waar hij of zij voor werkt. Verder staan een goede werksfeer, opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid tot flexibel werken hoog op het verlanglijstje. Aandacht hebben voor de medewerker en iemand begeleiden in zijn loopbaan versterkt de binding en het vertrouwen. Zij zullen minder snel vertrekken.

Sinds 1 januari 2017 zijn er loopbaanvouchers beschikbaar voor medewerkers in de glastuinbouw. Helaas zijn lang nog niet alle medewerkers hiervan op de hoogte. Om de bereikbaarheid te vergroten, heeft Kas groeit een animatie ontwikkeld. Met deze animatie kunt u als organisatie laten zien dat u loopbaanontwikkeling belangrijk vindt. Om deze te verspreiden, is de medewerking van de werkgever nodig. De animatie is te delen o.a. via WhatsApp, Facebook of mail.

De animatie is te vinden op youtube:
 



Het is mogelijk om de animatie te versturen naar bijvoorbeeld de groepsApp van medewerkers of collega's door de animatie op te zoeken op de smartphone door vervolgens de functie pagina delen te gebruiken van de telefoon. Dus niet via de optie delen YouTube. Deze optie is alleen te gebruiken voor Facebook, Instagram en mail.

Tip: voeg zelf nog wel een tekst toe en maak het zo persoonlijk mogelijk.

Organisaties die goed zorgen voor hun medewerkers plukken daar vaak ook direct de vruchten van. Kas groeit heeft nog ruim 100 gratis loopbaanvouchers voor een loopbaantraject beschikbaar.

Meer informatie http://www.kasgroeit.nl/check-je-loopbaan.html
Publicatiedatum: