Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Dit jaar al ruim 2 miljard euro schade aan gewassen in ItaliŽ"

Hagelstenen zo groot als abrikozen in Noord-ItaliŽ

Tholen - In Noord-ItaliŽ ging het gisteren aardig te keer. Er was noodweer met harde wind en hagel. Volgens de berichten uit ItaliŽ waren er bij het Gardameer hagelstenen zo groot als golfballen of abrikozen. Er werd in verschillende gebieden schade gemeld aan gewassen. In Varese zijn meldingen van beschadigingen van aardbeien en groenten. Bladeren van de gewassen zijn doorzeefd door de hagel.

Klik hier voor een filmpje van de enorme hagelstenen
Meer dan 2 miljard euro schade
ItaliŽ is dit jaar enorm geraakt door bijzondere weersomstandigheden. "Volgens Coldiretti, de Italiaanse landbouwvereniging is er in ItaliŽ dit jaar al meer dan twee miljard euro schade aangericht aan gewassen door het weer. In Lombardije is dat geschat op bijna 100 miljoen.

Het noodweer houd nog niet op. In landen als Oostenrijk, SloveniŽ, TsjechiŽ en het zuiden van Polen worden vandaag en morgen tropische temperaturen gehaald. Zo wordt het bijvoorbeeld in Krakau 36 graden. In Hongarije worden zelfs temperaturen van veertig graden verwacht! De hete lucht wordt vooral morgen en zaterdag met forse onweersbuien verdreven. Zaterdag wordt het op veel plaatsen, vooral in de Alpen, zo'n twintig graden kouder.

Vooral in een strook van de Italiaanse Dolomieten naar Polen kan het flink tekeer gaan met heftig onweer, grote hagelstenen en zeer zware windstoten. Het is zelfs niet uitgesloten dat ergens een tornado ontstaat. Ook kan tijdens buien bijzonder veel neerslag in korte tijd naar beneden komen. Zeker in het noorden van ItaliŽ en Oostenrijk kan dat problemen opleveren doordat grote hoeveelheden water vanaf de bergen omlaag storten.

Publicatiedatum: 11-8-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: