Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In sla mogelijk tekorten volgende week"

Tholen - Het is rustig in de AGF-handel. "In de vakantie lijken de mensen traditioneel toch minder groenten en fruit te eten. Meestal trekt dat weer bij na 20 augustus. Wij in Belgiƫ hebben volgende week ook nog een feestdag en daarna verwacht ik weer dat het gaat lopen", zegt Stefaan Dobbels van Gerdo. Hij geeft aan dat de vakantieperiode altijd moeilijk is. "Eigenlijk zouden we met z'n allen twee weken moeten sluiten. Maar na regen komt zonneschijn zullen we maar denken."

Stijging in sla
De prijzen wisselen af. "Voor sla werd vandaag (9 augustus) 25 cent gegeven. Dat is een mooie prijs nu, maar het is lang spotgoedkoop geweest tussen de 10 en 15 cent. Telers oogsten nu minder en de vraag is gestegen, dus dat merk je meteen aan de prijs. Ik verwacht dat de sla en andere slasoorten in prijs nog verder kunnen stijgen. Mogelijk zijn er volgende week tekorten in sla. De week erop wordt weer wat meer aanvoer verwacht."

Gerdo verkoopt ook verschillende andere groenten. "Prei begint te lopen. De prijs van vandaag ligt iets hoger, maar de vorige dagen is het heel slecht geweest. De prijs ligt gemiddeld veel lager dan vorig jaar. Gisteren werd er rond de 25 cent gegeven. Vandaag kwam er nog tien cent bij."

De paprikaprijs is volgens de handelaar serieus gezakt op 9 augustus. "Voor rood en groen spreken we over 20 cent minder. Deze zijn van 1,10 naar 90 cent gegaan. Geel klokte op 9 augustus af op 80 cent."

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo NV
Meulebeke - Belgiƫ
Tieltstraat 209
+32/51/40.11.70
www.gerdo.be
info@gerdo.be