Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 september

Praktijkkennis 'uit de grond' op de Aardbeien Demodag

De aardbeiensector verandert. Misschien wel gedwongen. De teelt zoals die bedoeld is door Moeder Natuur, in de 'aarde', geeft niet altijd de gewenste kwaliteit voor de handel. En daarom verschuift de sector van open naar bedekte (binnen)teelt. Zo'n verschuiving binnen de sector vergt ook aandacht op andere vlakken, zoals vereiste vergunningen, teelttechnieken, belangenbehartiging, waterzuivering, energie, etc. Er blijft genoeg behoefte aan (nieuwe) kennis en dat wordt aangeboden tijdens een nieuwe editie van de jaarlijkse Aardbeien Demodag.

Deze dag vormt al jaren een platform voor de sector, waar trends niet mogen achterblijven. Dit jaar is dus expliciet gekozen om 'uit de grond' te gaan. Letterlijk qua locatie en qua aanbod in proeven. Na de focus van de laatste jaren op vollegrondsteelt, wil de organisatie nu de bedekte teelten tegemoet komen.

Maar de Aardbeien Demodag is en blijft natuurlijk ook een dag om iedereen weer eens te spreken. Gezellig bijpraten met collega's, of een handig moment benutten om op één middag alle zakelijke partners te kunnen treffen. Deze staan op de informatiemarkt en bij de diverse proeven met rassen en gewasbescherming op stellingen, een nieuw type tunnel en een bakkenproef met zwavel. Ook is er aandacht voor hightech ontwikkelingen met gewasopnamen vanuit de lucht, die uw teelt verder kunnen optimaliseren.

Hou dus vrijdagmiddag 1 september vrij en kom naar de Aardbeien Demodag 2017. "Als organisatie namens ZLTO, Delphy en HortiNova, en de stand- en proefhouders maken we er samen met en voor u een goede dag van!" De Aardbeien Demodag 2017 wordt mogelijk gemaakt door The Greenery, en mede door Rabobank.

In 2017 gaat de Aardbeien Demodag een jaar de grond uit. In 2017 vindt de Aardbeien Demodag op vrijdag 1 september plaats op een perceel naast het bedrijf van Verkuijlen Groenten en Fruit. Verkuijlen Groente & Fruit is een bedrijf met stellingenteelt, trayvelden en bedekte teelt, een veelzijdig bedrijf waar in 2017 proeven van rassen, gewasbescherming en meststoffen in tunnel of op stellingen te zien kunnen zijn door de professionele ondersteuning vanuit Delphy.
Publicatiedatum: