Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen transitievergoeding voor medewerker paprikakwekerij

Tholen - Een voormalig medewerker van een paprikakwekerij heeft geen recht op een transitievergoeding. Hij sleepte het uitzendbureau via wie hij werkte voor de rechter, maar kreeg nul op het rekest.

De verhalen van de medewerker en zijn oud-werkgever waren totaal anders. Volgens de medewerker kreeg hij op een middag te horen dat er geen werk meer voor hem was bij de paprikakwekerij. Hij kon wel via een ander uitzendbureau aan het werk. De medewerker ging hiermee akkoord, maar wilde wel zijn transitievergoeding.

Het uitzendbureau vertelde een heel ander verhaal. Ze gaven aan tevreden met de man te zijn en hem helemaal niet weg te willen hebben. Zij boden hem juist een langer contract aan. Het uitzendbureau denkt dat de medewerker toch ontevreden was en dat hij hoopte bij een ander bureau onder betere voorwaarden te kunnen werken.

Wat de reden van de overstap ook geweest is en wat er precies ook gebeurd is, het uitzendbureau heeft de medewerker feitelijk nooit ontslagen, constateerde de rechter. Van een transitievergoeding is dan ook geen sprake oordeelde de rechter vorige maand.

Publicatiedatum: