Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AppHarvest kiest voor SUNSET voor productie in Appalachen

Het nieuwe landbouwbedrijf AppHarvest en Mastronardi Produce Ltd., Noord-Amerika's teler en distributeur van kasproducten onder het merk SUNSET, kondigden vandaag hun samenwerking aan voor de ontwikkeling van hightech kassen in de Appalachen, in de regio Kentucky en West Virginia.



President en CEO van Mastronardi Produce, Paul Mastronardi: "We zijn erg enthousiast over de samenwerking met AppHarvest en ondersteunen graag hun plan om meer banen in hightech kassen te genereren in deze regio en jaarrond verse streekproducten aan belangrijke markten te leveren. AppHarvest deelt onze passie om lokale gemeenschappen te ontwikkelen en versgeplukte producten aan onze klanten te kunnen leveren, waarvan we denken dat dit van groot belang is voor ons succes."

Oprichter en CEO van AppHarvest Jonathan Webb zegt dat Mastronardi met hun topmerk SUNSET de perfecte partner is om de hightech kassensector naar de Appalachen te helpen brengen. Volgens Mastronardi heeft Webb goede locaties gevonden en heeft hij ook een grote steun in de regio los weten te krijgen.

Door de terugloop van de kolensector zijn er in Oost-Kentucky meer dan 10.000 banen verloren gegaan. Volgens Webb is de geest van de regio echter ongeëvenaard: "We willen samenwerken met deze hardwerkende mannen en vrouwen. Ons doel is om deze regio economische ontwikkeling en kansen te bieden."

Het eerste geplande project, een moderne kas van ruim 165.000 m2, zal in Oost-Kentucky gebouwd worden, bovenop een teruggewonnen kolenmijn. Webb zegt dat "als een poort tussen het Middenwesten en het Zuiden, liggen de grenzen van Kentucky op een dag rijden van 65 procent van de Amerikaanse bevolking en inkomens. Door dichtbij deze markten te bouwen, zijn de transportkosten veel lager en zal er worden voldaan aan een grote behoefte aan streekproducten in deze regio." Mastronardi zal de exclusieve verkoper zijn voor AppHarvest.

Over Mastronardi

Het familiebedrijf Mastronardi Produce is in de jaren veertig opgericht. Het is de grootste verticaal geïntegreerde producent en distributeur van kasproducten in Noord-Amerika. Het bedrijf teelt, verpakt en verkoopt jaarrond onder het merk SUNSET meer dan 50 bekroonde niet-GGO rassen tomaten, komkommers, paprika's en andere producten (inclusief biologische). Onder de nationaal erkende speciale merken van het bedrijf vallen de Campari, Zima, AngelSweet en Kumato tomaten. Mastronardi is voor klanten en eindverbruikers een voorkeursleverancier dankzij een aantal zaken, inclusief een groot netwerk en toonaangevende voedselveiligheids- en traceerbaarheidsprogramma's. Bezoek voor meer informatie de website 
sunsetgrown.com.


Over AppHarvest


AppHarvest brengt de volgende generatie landbouw naar de Appalachen. De visie van AppHarvest draait om het tewerkstellen van de sterk gemotiveerde mensen van de regio. De startup ontwikkelt grootschalige hightech kassen om verse groenten te telen voor lokale gemeenschappen in de VS. AppHarvest zal met een transporttijd van een dag verse producten kunnen leveren aan het Noordoosten, Zuidoosten en Middenwesten van de VS. Bezoek voor meer informatie AppHarvest.co
Publicatiedatum: