Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Uitzendbureaus knijpen Polen uit"

Het Polenmeldpunt van de PVV (voor overlast van Oost-Europeanen) is inmiddels opgedoekt. Poolse arbeidsmigranten zijn echter nog steeds een hot-topic. Met zo'n 150.000 migranten een groeiende groep aan overgekomen gezinsleden hebben de Polen een kleine gemeenschap opgebouwd in Nederland.

Minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher, wil nieuwe afspraken maken die concurrentie tussen Nederlanders en Polen eerlijker moet maken binnen de Europese Unie. BIG sprak met de jonge Pool van het jaar 2016, Franciszek Roguski. Hij vindt de plannen van Asscher goed voor iedereen. Zijn juridisch incassobureau Prawnik (Pools voor jurist) wordt 'de nachtmerrie van malafide uitzendbureaus' genoemd. "Ik zie Poolse werknemers als bedreiging juist omdat ze zo goedkoop zijn. Omdat ze onderbetaald kunnen worden, omdat ze niet klagen, omdat ze niet ziek worden en ze zeggen 'ja baas' en ze doen het. Op die manier creƫren ze een alternatief voor de werknemer." Roguski ziet dat Polen het werk doen dat Nederlanders niet doen. "Het is niet verboden voor Nederlanders om tomaten te plukken, toch?"

Lees meer bij BIG
Publicatiedatum: