Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Uitzendbureaus knijpen Polen uit"

Het Polenmeldpunt van de PVV (voor overlast van Oost-Europeanen) is inmiddels opgedoekt. Poolse arbeidsmigranten zijn echter nog steeds een hot-topic. Met zo'n 150.000 migranten een groeiende groep aan overgekomen gezinsleden hebben de Polen een kleine gemeenschap opgebouwd in Nederland.

Minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher, wil nieuwe afspraken maken die concurrentie tussen Nederlanders en Polen eerlijker moet maken binnen de Europese Unie. BIG sprak met de jonge Pool van het jaar 2016, Franciszek Roguski. Hij vindt de plannen van Asscher goed voor iedereen. Zijn juridisch incassobureau Prawnik (Pools voor jurist)  wordt 'de nachtmerrie van malafide uitzendbureaus' genoemd.  "Ik zie Poolse werknemers als bedreiging juist omdat ze zo goedkoop zijn. Omdat ze onderbetaald kunnen worden, omdat ze niet klagen, omdat ze niet ziek worden en ze zeggen 'ja baas' en ze doen het. Op die manier creëren ze een alternatief voor de werknemer." Roguski ziet dat Polen het werk doen dat Nederlanders niet doen. "Het is niet verboden voor Nederlanders om tomaten te plukken, toch?"

Lees meer bij BIG

Publicatiedatum: 9-8-2017

  

Reacties:


Polen verdienen hier goed hun huisvesting in de fruit en groente en landbouw is gratis
Hun zorg premie krijgen ze terug als ze 2 x 3mnd werken in N.L. verdienen ze meer in de pluk , verpakking en overige seizoen gebonden werkzaam heden .
Dit kan allemaal via Payroll op een juiste en eerlijke manier.
Jan, Schijndel - 11-8-2017 20:26:57


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: