Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Telen onder extreme omstandigheden? Waarom niet!"

In de hele wereld is er veel aan gelegen om lokaal voedsel te produceren. Maar wat als ijskoude winters en snikhete zomers telen bijna onmogelijk maken? In Kazachstan hebben ze het antwoord: KUBO bouwde er een kas op basis van het Ultra-Clima-concept, bedoeld voor de productie van tomaten en komkommers.


 
Kazachstan is in grootte het negende land van de wereld. Toch wonen er maar 17,5 miljoen mensen. Door de geografische ligging heerst er een extreem landklimaat met hete zomers en temperaturen die in de winter -30 graden halen. Telen onder die omstandigheden vraagt daarom andere oplossingen. Ook omdat teeltkennis er niet voor het oprapen ligt.
 
Met Greenhouse KZ realiseert KUBO in Aktobe een blauwdruk voor telen in minder tuinbouwvriendelijke gebieden. De Ultra-Clima kas is bijna tien hectare groot. In de ontbrekende teeltexpertise wordt voorzien. Greenhouse KZ maakt gebruik van het Full Service Grow Concept van KUBO-dochter ClimaConnect. Twee jaar lang staat een interim-teler aan de teelttechnische leiding. Ook kan het bedrijf vier jaar lang elke maand rekenen op on site teeltadvies. Daarnaast ondersteunt ClimaConnect het bedrijf met het analyseren van data, kwaliteitsmanagement en praktische training.
 
Voor meer informatie:
KUBO Group
Publicatiedatum: