Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CRU Gent bijna een jaar actief

"De AGF-presentatie wordt dagelijks opnieuw opgesteld"

Tholen - CRU, het nieuwste concept van Colruyt Group, laat zien dat partnerships met producenten erg belangrijk zijn. "De telers die aan ons leveren zijn allemaal vaste partners waarmee we langdurige relaties opbouwen. Dit vanuit een gezamenlijke passie om een buitengewoon goed product op de markt te brengen. Onze aankoper volgt elk product op, van bij de opmaak van teeltplannen, op het veld totdat het op onze markt ligt. We zijn dus nauw betrokken bij het volledige proces", vertelt Sandra Michiels van CRU.



Goede smaak
CRU is nu bijna een jaar actief in Gent. "We zien dat het aantal klanten gestaag groeit. Veel klanten die een eerste keer uit interesse gekomen zijn, komen intussen frequenter terug. Onze doelstelling voor dit jaar is vooral dat klanten in Gent weten dat er een CRU is en waarvoor wij staan. Redenen voor succes zijn vooral de buitengewoon goede smaak van onze producten: een groeiende groep mensen weten dat echt te waarderen en komen daarvoor extra langs."



Groenten en fruit in het centrum
Er zijn ondertussen drie markten van CRU, naast Gent ook in Overijse en in Wijnegem. "We bieden in alle markten hetzelfde assortiment aan. De presentatie wordt dagelijks opnieuw opgesteld, zoals dat ook gebeurt bij een wekelijkse markt. Groenten en fruit in volle seizoen liggen er in hun 'abondance'. Ook het concept is bij de drie vestigingen hetzelfde: gewone, lekkere producten, buitengewoon goed door de manier waarop ze geteeld worden, geoogst worden en zo vers mogelijk op onze markt belanden, met veel respect voor het metier. De indeling is aangepast aan de locatie: meer een open marktgevoel, in één grote ruimte. Dagverse groenten en fruit bevinden zich in het centrum, de andere metiers daarrond."



Centrum

Ze geeft aan dat in Gent met name stedelijk publiek komt. "Dit zijn mensen die op zoek zijn naar pure producten, een doelgroep voor wie smaak heel belangrijk is. Gent is weer heel anders dan de vorige twee omdat we midden in het stadscentrum zitten, op één van de mooiste pleinen van Gent. Het eethuis Cuit - met terras - bevindt zich aan de ingang. Met de roltrap daal je dan af naar onze markt die helemaal onder straatniveau zit."



Proeven
CRU is heel streng op het gebied van kwaliteit. "Onze partners weten welke kwaliteit we willen, en bieden minder kwalitatieve producten dan ook niet aan. Om die super kwaliteit te leveren, proeven we de producten opnieuw en opnieuw. Pas als een product helemaal op smaak is, bieden we het aan onze klanten aan. ls er toch een minder kwalitatief product geleverd, sturen we dat terug naar onze partner. Ook aan het einde van een seizoen volgen we kort op wanneer we stoppen met een bepaald product."



Voor meer informatie
www.cru.be