Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Shell Pernis nog altijd dicht

De fabrieken op het terrein van Shell Pernis zijn nog altijd dicht. Directeur Jos van Winsen van Shell Pernis vertelde op een bewonersbijeenkomst gisteravond aan dat er inmiddels wel is begonnen met opstarten en dat de eerste ondersteunende fabrieken in bedrijf zijn genomen Vandaag wordt naar verwachting gestart met affakkelen.

"Het fakkelen is een belangrijk onderdeel van de veiligheidssystemen en is onvermijdelijk in een dergelijke opstartfase. Uiteraard proberen we de overlast voor omwonenden te beperken", aldus Shell. Eerder meldde het bedrijf op zijn vroegst in de tweede helft van augustus weer in bedrijf te zijn.

Tot die tijd kampt de glastuinbouw met een CO2-tekort. Normaliter wordt de CO2 van Shell Pernis door OCAP verwerkt en aan tuinders geleverd. Die zujn

Na een kortsluiting eind vorige maand kwam de hele Shell-raffinaderij stil te liggen. Shell legde op de bewonersbijeenkomst uit er juist alles aan te doen om dit te voorkomen, maar volgens directeur Van Winsen was er sprake van 'de wet van Murphy'. "Het ging 75 minuten goed maar toen faalde een turbine waardoor het back-upsysteem overbelast raakte", zei hij, meldt de NOS. "Het komt zeker niet door achterstallig onderhoud."



Publicatiedatum: