Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman, Harvest House:

"Komkommertijd in paprikamarkt"

Tholen - Ook in de paprikamarkt is het komkommertijd. "Er is vooral retailgerelateerde handel en dat resulteert in niet zo'n spectaculaire paprikaverkoop op dit moment. Je merkt dat je volop in de vakantieperiode zit en dat men geen onnodige inkopen doet", vertelt Marco Bergman van Harvest House. "Dit komt ook doordat je op diverse markten, die normaal de daghandelsmarkten maken, te maken hebt met paprika's vanuit de buitenteeltgebieden zoals Polen en Hongarije."



"Commercieel is er op dit moment weinig spannends te melden en aanvoertechnisch loopt het hier in Nederland ook gewoon rustig door. De prijsvorming voor de paprika's ligt op een laag niveau, dat geldt overigens al weken. Met als uitschieter naar beneden de prijsvorming voor de gele paprika. Hopelijk komt daar met de tijd nog verandering in anders is het voor gele paprika's wel een heel erg treurig seizoen", constateert Marco.

"Voor signalen vanuit Spanje is het allemaal nog te vroeg, dus het beeld voor eind augustus en september kunnen we nog niet helemaal vormen. Wat we wel weten is dat het erg warm is geweest in de Spaanse teeltgebieden. In het verleden was dat voor de Spaanse teelt niet heel gunstig, maar bracht dat wel een positief prijsniveau voor de Nederlandse teelt. Dus wie weet wat het ons nog gaat brengen. Wij geven de moed nog niet op in ieder geval!"

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
Tel:+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl