Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gele paprika krijgt nieuwe naam

DRPB1161 heet Sardinero

Wanneer nieuwe rassen van De Ruiter bij telers getest worden, gebeurt dat vaak onder een specifiek nummer. Wanneer een ras overduidelijk afstevent op een groot en langdurig internationaal succes, dan verdient een ras een mooie, passende naam. En dat geldt zéker voor een van de nieuwe gele paprika's van De Ruiter, DRPB1161.
Gisteren onthulden de mensen van De Ruiter de nieuwe naam van DRPB1161 op twee verschillende proeflocaties, die dit jaar het ras beproeven.



Sanne onhult Sardinero
Paprika-onderzoekster Sanne van Gool van Proefcentrum Hoogstraten (België) was de allereerste die de naam mocht onthullen: vanaf nu heet DRPB1161 Sardinero! Sanne onthulde de naam samen met Arend van Silfhout, die bij De Ruiter verantwoordelijk is voor de paprikaproeven. Het paprikateam van Proefcentrum Hoogstraten kreeg daarbij een flinke taart cadeau.



Taart voor Sint-Katelijne-Waver
Na de feestelijke onthulling vertrok het team van De Ruiter naar Proefstation voor de Groenteteelt Sint-Katelijne-Waver (België), waar met paprika-onderzoekster Liesbet van Herck ook op feestelijke wijze de nieuwe naam werd onthuld. Ook Liesbet en haar team werden op taart getrakteerd. Proefstation voor de Groenteteelt Sint-Katelijne-Waver heeft Sardinero staan als standaard paprikaras in geel. Alle andere rassen worden daar vergeleken met Sardinero.



Sardinero: sterk in alle seizoenen
Sardinero is een productief ras met gemiddeld vruchtgewicht van
220 gram. In de zomer ligt het vruchtgewicht boven de 200 gram. Kenmerkend voor Sardinero is zijn hoge gemiddeld vruchtgewicht en de zeer goede houdbaarheid, gekoppeld aan een hoge totale productie. Sardinero heeft een sterk, open, iets houtig gewas en een middellange plantlengte. Dit ras kan op 2, 3 of 4 stengels geteeld worden. De zetting is goed, ook op zijscheuten. Sardinero heeft een sterke zijscheut; ook de secundaire vruchten zijn zwaar en mooi van vorm. De vruchten kleuren mooi door.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: