Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 augustus, Leiden

Groene gezonde traktatie glastuinbouw voor Leids verzorgingstehuis

Op donderdag 10 augustus 2017 varen drie boten van de Leidse Rederij, tot de nok toe gevuld met groenten, fruit, bloemen en planten naar de onlangs geheel gerenoveerde en verbouwde woonzorglocatie 't Huis Op De Waard in Leiden. De producten worden aangeboden door de leden van LTO Glaskracht Nederland, een brancheorganisatie van glastuinbouwbedrijven. Diverse Leidse bedrijven doen mee met de festiviteit.



Na het afleveren van de gezonde lading maken de boten van de Leidse Rederij een rondvaart met bewoners van 't Huis op de Waard door de stad. Na terugkomst wordt de feestelijke middag afgesloten met een barbecue aan het water, aangeboden door Zorggroep Marente. Ook biedt visbrasserie de Poort de bewoners een smakelijk vishapje van garnalen en haring aan. Het Leidse Viswijvenkoor ondersteunt de festiviteiten muzikaal. Alle deelnemende organisaties en bedrijven verlenen geheel kosteloos hun medewerking. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Programma
12.00 uur: inladen groente, fruit, planten en bloemen van LTO Glaskracht en inschepen Viswijvenkoor. Locatie: Apothekersdijk 5
13.00 uur: vertrek boten naar Huis op de Waard, Nieuwe Rijn 115
13.30: aankomst bij Huis Op de Waard en start uitdelen glastuinbouwproducten
14.00: inschepen passagiers en start rondvaarten
16.00: start barbecue, inclusief vishapjes visbrasserie De Poort
18.00: einde



Deelnemende organisaties
  • In LTO Glaskracht Nederland werken LTO Noord Glaskracht, ZLTO en LLTB samen aan landelijke activiteiten op het gebied van belangenbehartiging van de glastuinbouwsector, vaktechniek en innovatie voor de aangesloten glastuinbouwondernemers.
  • Stichting De Leidse Rederij is een vrijwilligersorganisatie van ruim zestig enthousiaste schippers, gidsen en scheepstechnici, die oud-Leiden een warm hart toe dragen. Gestart met een kleine vloot is deze uitgegroeid tot een rederij met elf karakteristieke schepen.
  • Verzorgingstehuis Op de Waard is onderdeel van Marente en heeft een belangrijke rol in de zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden. Marente ondersteunt mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en leven. Daarnaast helpt Marente te revalideren of herstellen na een behandeling in het ziekenhuis of bij de huisarts. Voor de meest kwetsbare ouderen biedt Marente verblijf, zorg en behandeling in 14 woonlocaties, waaronder verpleeghuizen, woonzorglocaties en huurappartementen.
  • Visbrasserie de Poort is blij wat extra's voor ouderen te kunnen doen. "Ze verdienen het", vindt mede-eigenaar Bob Meijer.
Leidenaar en netwerkcoördinator bij LTO Glaskracht Nikos van Aelst, initiatiefnemer van de festiviteiten op 10 augustus: "Ik ben er trots op dat we voor de derde keer de bewoners van het Huis Op De Waard in het zonnetje kunnen zetten. Vorige keren hadden we honderden bossen zonnebloemen, nu delen we ook vaste luchtzuiverende planten uit en natuurlijk heerlijk verse groente en fruit uit de Hollandse kassen. En een rondvaartboot vol met rolstoelgangers blijft een prachtig gezicht. Zeker als ze door zingend door Het Gangetje varen!"

Voor meer informatie:
www.ltoglaskrachtnederland.nl
www.leidserederij.nl
www.marente.nl
Publicatiedatum: