Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: biologische landbouw breekt records

De biologische landbouwsector in Duitsland is in 2016 bovengemiddeld sterk gegroeid, meldt het BMEL (het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding). In 2016 produceerde men op 1.251.320 hectare biologische levensmiddelen, een stijging van 14,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar (2015: 1.088.828 hectare). In 2016 produceerden 27.132 bedrijven biologisch, dat waren er 9,6 procent meer dan in 2015 (24.736).

De Duitse landbouwminister Christian Schmidt verklaarde na de publicatie van de gegevens: "Het biologisch landbouwareaal was in Duitsland nog nooit zo groot als afgelopen jaar. Ook het aantal biologische bedrijven heeft in 2016 een record bereikt. De tendens van de afgelopen jaren laat duidelijk zien welke kant het op gaat. De biologische landbouw is naast de conventionele landbouw inmiddels een belangrijke zuil van de Duitse landbouw- en voedingseconomie. Deze succesgeschiedenis mag niet worden afgeremd. Ik wil het groeipotentieel van de biologische landbouw ook verder blijven ondersteunen. Mijn doel is dat op 20 procent van het totale landbouwareaal biologisch geteeld gaat worden, om zo de groeiende vraag naar biologische levensmiddelen beter te kunnen dekken met producten uit eigen land."

Ook het aantal bedrijven dat biologische producten verwerkte is met 2 procent gestegen naar 9.499 (2015: 9.311). In totaal waren er in 2016 41.200 bedrijven in de biologische sector actief, een stijging van 7,7 procent. Het aandeel van de biologische landbouw aan het totale landbouwareaal in Duitsland bedroeg in 2016 7,5 procent.
Publicatiedatum: