Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Mangotelers installeren drogers in kassen

Samen met Vivunes heeft Covestro een extra bron van inkomsten gecreëerd voor een gemeenschap van 70 telers in Tamil Nadu's Krishnagiri. De mangotelers hebben een zonnedroger aangeschaft waarmee ze kunnen voldoen aan de binnenlandse en internationale vraag naar gedroogde mango's.
Volgens onderzoek produceert India jaarlijks 220 miljoen ton groenten en fruit, maar ongeveer 30% hiervan wordt helemaal niet opgegeten. De voornaamste reden hiervoor is het gebrek aan opslagmogelijkheden, vooral tijdens de oogsttijd. Om de telers te steunen, werken Covestro en Vivunes nu samen aan een project om fruit binnenin de kas te kunnen drogen. 

Richard Northcote, Hoofd Duurzaamheid bij Covestro, zei over dit project: "India is een snel groeiend land en het heeft de één na grootste populatie. 60% van de populatie is voor hun inkomen afhankelijk van de teelt. Het gebrek aan opslagmogelijkheden en het verlies van verkoopbare oogst zorgen voor grote problemen waar duidelijk een oplossing voor gezocht moet worden. Methodes om voedsel te bewaren, zoals door middel van zonnedrogers, geven telers meer voedselzekerheid en stimuleren de economie doordat ze voor telers een extra bron van inkomsten zijn." 

AP Prabhakar, directeur van Vivunes, benadrukt de impact die zonnedrogers in kassen hebben. Hij vertelt dat de technologie van Covestro een effectieve oplossing blijkt te zijn, ook omdat de telers weinig kennis hiervan hoeven te hebben om goed met de zonnedroger te kunnen werken. Ook benadrukt Prabhakar dat deze technologie in heel India breed gebruikt zal worden, dankzij zijn duurzaamheid en omdat het drogen van fruit met deze technologie zeer geaccepteerd is in India.

Lees meer op India Education Diary
Publicatiedatum: