Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
topdrukte in tuinbouwsector houdt aan

Fotoreportage: Cultivate'17

Afgelopen weekend vond in Columbus, Ohio wederom de Cultivate plaats. Deze beurs, sowieso al een van de grootste tuinbouwbeurzen van Noord-Amerika, was dit jaar met maar liefst 30% gegroeid t.o.v. voorgaande edities.

Bekijk de fotoreportage van de tuinbouwtoeleveranciers hier

Op de Cultivate kan met name de kassenbouw en -techniek zich een goed beeld vormen van de markt. Wat is er gebouwd, wat gebeurt er nu, wat zit er in de pijplijn? En het valt op dat men, evenals hier, op het Noord-Amerikaanse continent allerminst om werk verlegen zit. Een Canadese kassenbouwer geeft zelfs aan tot 2019 geen klussen meer te kunnen gebruiken - heel 2018 is al bijna volgeboekt.

Home-grown
De oorzaak hiervoor lijkt hem vooral te zitten in het feit dat de vraag voor 'home-grown veggies and plants' maar blijft stijgen - producten uit de eigen regio. Daarnaast is er in de VS en Canada, sinds de legalisatie van de kweek ervan, een heuse marijana-boom gaande. En weer daarnaast profiteert, eveneens als hier, de industrie van een wereldwijd stijgende vraag naar alles wat met tuinbouw te maken heeft.




Nederland goed vertegenwoordigd
Op de beurs is ook tuinbouw Nederland traditioneel goed vertegenwoordigd. Dit jaar waren er 35 Nederlandse bedrijven. Onze collega's van HortiDaily en FloralDaily waren voor verslag aanwezig en maakten er een uitgebreide fotoreportage. Om hierin wat orde aan te brengen doen we dat in twee delen: een waarin in het bijzonder bedrijven uit de sierteelt centraal staan, en een tweede waarin de kassenbouw & -techniek een centrale plaats innemen.

Flower Run
En dan was er nog de traditionele Flower Run hardloop wedstrijd voor standhouders. Op zondag ochtend werd 5 km afgewerkt in het Scioto Audobon Metro Park, Columbus. Deze loop wordt elk jaar weer georganiseerd door Luxfora, GIE Media en AmericanHort, en is vooral bedoeld als leuke manier om contacten op te doen. De run werd gewonnen door Josh Zielinski in een tijd van 17:44, maar met 21:55 mag de tijd van onze redacteur Boy de Nijs er ook wezen. Een impressie van de loop is hier te vinden.