Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan gaat in de courgettes

Rijk Zwaan introduceert dit jaar zijn eerste drie commerciƫle courgetterassen. Het veredelingsbedrijf betreedt de markt met een totaaloplossing en een geheel eigen profiel. Hiermee wil Rijk Zwaan een actieve bijdrage gaan leveren aan de economische prestaties van courgettetelers.



Voor Rijk Zwaan is courgette een waardevolle aanvulling van het reeds brede assortiment groenten. Courgette is een wereldwijd geteeld gewas dat nog steeds in populariteit toeneemt. Het bedrijf heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften in de markt. Als nieuwe toetreder wil Rijk Zwaan oplossingen bieden voor de hele keten: van teler tot en met de consument.

Calawinter, Calabonita, Calagreen
De eerste drie rassen van Rijk Zwaan zijn van het cilindrische, donkergroene type. Calawinter RZ is geschikt voor een bedekte winterteelt, Calabonita RZ is dankzij zijn intermediate resistentie tegen meeldauw geschikt voor binnen- en buitenteelt in voorjaar, zomer en het vroege najaar. In aanvulling op Calabonita is de groeikrachtige Calagreen RZ in dezelfde periode geschikt voor de bedekte teelt. Volgend jaar zal Rijk Zwaan het assortiment voor de buitenteelt verder uitbreiden.



Arbeidsvriendelijk en productief
Bij de veredeling van courgette, staat oogstzekerheid voor Rijk Zwaan voorop. De huidige en alle toekomstige introducties zullen beschikken over een goede opbrengst en een gedegen pakket van natuurlijke resistenties tegen ziektes en plagen. Courgette is daarnaast een relatief arbeidsintensief gewas. Door planten te ontwikkelen waarvan efficiƫnter vruchten kunnen worden geoogst, wil het bedrijf bijdragen aan verbetering van de economische prestaties van haar klanten.

Glanzend en goed houdbaar
Met oog op de eindafnemer wil Rijk Zwaan zich onderscheiden met kwaliteitsvruchten die ook lang na oogsten een mooie glans behouden. Het veredelingsteam heeft zich in eerste instantie gericht op het segment donkergroen; binnenkort volgen ook al de eerste rassen in de kleuren wit en geel. Hiermee speelt Rijk Zwaan in op de toenemende populariteit van mixverpakkingen.

Van Calawinter, Calabonita en Calagreen zijn voldoende zaden beschikbaar. Voor meer informatie over deze rassen of over de activiteiten van Rijk Zwaan in courgette, kan contact worden opgenomen met een lokale vertegenwoordiger van Rijk Zwaan.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com
Publicatiedatum: