Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen voor Chinese broccoli sterker op de thuismarkt

"Broccoli werd voor het eerst geproduceerd in de oostelijke kustgebieden van de Middellandse Zee. Toen de broccoli zijn entree in China maakte, werd deze alleen geteeld in de zuidelijke kustgebieden. Dankzij verbeteringen in teelttechnologie is er in de laatste paar jaar een grootschalige productie in de noordelijke regio's op gang gekomen. Bovendien heeft men meer kennis verkregen over hoe broccoli moet worden geteeld. Het is een van de populairste groenten geworden," aldus Zhou Rongping van de Zhejiang Linhai Yue Zhou Fruit and Vegetable Expert Association.


Broccoli

"Onze broccoli-productie bevindt zich in Zhangjiakou in de provincie Hebei. We hebben daar meer dan 100 hectare aan areaal. Onze broccoli wordt voornamelijk via traditionele omzetkanalen verkocht aan retailketens in de grote en middelgrote steden van China. Een klein deel wordt geëxporteerd naar Zuid-Oost-Azië en Zuid-Korea. De prijs voor broccoli is beter in de Chinese markt dan in het buitenland."


Broccoli-velden

"De seizoenen voor broccoli in Zhangjiakou en Zhejiang beginnen respectievelijk aan het eind van juli en in november. Ze lopen af in september en rond april van het volgende jaar. In tegenstelling tot andere teeltgebieden wordt onze productie beïnvloed door het weer. In vergelijking met vorig jaar nam de broccoli-productie af met 20% tot 30%. De prijs is nu twee keer zo hoog ten opzichte van dezelfde periode van het vorige jaar."

Zhou Rongping
Zhejiang Linhai Yue Zhou Fruit and Vegetable Expert Association
Phone: +86 136 0058 1041
Publicatiedatum: