Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense wortelexport zes keer zo hoog

De Oekraïense wortelexport is significant toegenomen en het export volume is zelfs met bijna zesvoud gestegen in een jaar, volgens de cijfers van Fruit-Inform.

In totaal werden er tussen juli 2016 en mei 2017 1900 ton wortelen geëxporteerd, met een exportpiek in oktober en november. Moldavië was de grootste importeur van Oekraïense wortelen en was ontvanger van ongeveer 90% van de Oekraïense export. Het volume dat dit jaar naar Moldavië werd geëxporteerd was maar liefst 17,2 keer meer dan het jaar ervoor. Het totale export volume bedroeg 1700 ton. 

Deze bemoedigende cijfers zijn een verademing voor telers in het land, omdat de export in 2015/16 maar liefst 13,4 keer verminderd was ten opzichte van het jaar ervoor, met een totaal export volume van slechts 322 ton. Dit is het laagste resultaat ooit gemeten. De afname in export werd toen veroorzaakt door de Russische importban op producten uit Oekraïne. Voorheen was Rusland de grootste importeur van Oekraïense wortelen. 

Bron: fruit-inform.com
Publicatiedatum: