Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: De geschiedenis van plantenveredeling

Niet alleen Nederlandse bedrijven maken fraaie video's over de tuinbouw, ook in Amerika kunnen ze er wat van. De American Seed Trade Association vertelt in 2,5 minuut en met fraaie animaties wat veredeling betekent voor de wereld.

"Wist je dat dat je letterlijk dagelijks van de voordelen van plantenveredeling profiteert? Het meeste van wat we eten, drinken en dragen zou niet zonder kunnen bestaan.Plantenveredeling is in feite duizenden jaren geleden begonnen, toen mensen voor het eerst zelf wilde planten begonnen te kweken", schrijven ze erbij. "Door de jaren heen is het begrip van wetenschappers van de landbouw gegroeid. In de 20ste eeuw zijn er grote doorbraken geweest met betrekking tot genetica, het bestaan van de genetische code DNA en hoe dit gelezen kan worden. Met elk stukje vooruitgang zijn we efficiƫnter geworden in de veredeling van betere gewassen."

"We boeken nog steeds vooruitgang bij het begrip van genetica maar er zijn ook dagelijks nieuwe uitdagingen, zoals de wereldwijde verspreiding van plantenziekten en -plagen, dalende natuurlijke hulpbronnen, klimaatverandering en de wereldwijde bevolkingsgroei. Het helpen van telers om deze veranderingen op een veilige en duurzame manier bij te houden blijft het belangrijkste doel van de plantenveredelaar.

Wat houdt de toekomst in? Een meer duurzame voedselproductie? Beter smakende, meer voedzame producten? Verbeterde bescherming van planten tegen droogte en ziekten?

Door de basisprincipes die al generaties gebruikt worden aan te passen bereiden plantenveredelingsinnovaties zoals genbewerking ons voor op de uitdagingen van de 21ste eeuw."



Voor meer informatie:
American Seed Trade Association
1701 Duke Street, Ste. 275
Alexandria, VA 22314
(703) 837-8140
info@amseed.org
www.amseed.org
Publicatiedatum: