Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse broccoliproductie groeit met 65%

De laatste vier jaar is de broccoliproductie in het Mexicaanse Queretaro van 4.887 ton naar 13.894 ton gestegen, een toename van 64,7%. Hiermee is de regio één van de grootste broccoliproducenten in het land.

De gemeente El Marques is met een productie van 7.552 ton de grootste producent, gevolgd door Huimilpan en Pedro Escobedo, met respectievelijk 2.905 en 2.203 ton. Andere vollegrond teeltgebieden zijn Queretaro, San Juan del Rio, en Corregidora. Tussen 2013 en 2016 groeide het areaal van 370 hectare naar 831 hectare, wat een groei van 55,4% betekent. 

In 2015 bedroeg de productie 12.467 ton en in 2016 13.865 ton. Het Mexicaanse landbouwministerie moedigt de productie van het gewas aan door middel van omschakelingsregelingen. 

Ruim 70% van de in Queretano geproduceerde broccoli is bestemd voor de export naar de Verenigde Staten. Het overige volume wordt op de binnenlandse markt afgezet. De waarde van de productie is de laatste vier jaar gegroeid van €244.850 naar €2 miljoen in 2016.

Broccoli wordt in 15 staten jaarrond geteeld. De piekproductie is echter in maart en april. De groente bevat slechts 34 calorieën per 100 gram en is rijk aan calcium, ijzer, magnesium en de vitamines A, D, B12 en B6.


Bron: diariodequeretaro.com.mx
Publicatiedatum: