Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grondprijzen Duitsland rijzen de pan uit

De prijs van landbouwgrond in Duitsland is tussen 2007 en 2015 meer dan verdubbeld. In heel Duitsland werd voor een hectare grond in 2015 gemiddeld 19.578 euro per hectare betaald. De kosten voor het pachten van een hectare landbouwgrond gingen van gemiddeld 215 euro naar 385 euro per hectare. De cijfers zijn afkomstig van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis.

De Duitse regering meent dat de prijsstijging van landbouwgrond voor een deel te maken heeft met investeerders uit het buitenland. De regering streeft er naar het grondbezit te spreiden en de Duitse boeren een sterkere positie op de grondmarkt te bezorgen. Dat vergt een actualisatie van de wetgeving rond het gebruik van landbouwgrond. De regering wil ook meer transparantie op de grondmarkt met het oog op belastingontduiking. Voor een belangrijk deel zijn de deelstaten echter het bevoegde gezag met betrekking tot het grondbeleid.

Bron: AgriHolland / Agrar Heute
Publicatiedatum: