Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schermen maken opmars in Italiaanse tuinbouw

In de Italiaanse glastuinbouw vormen de steeds hogere temperaturen in de zomer en ook in de lente een grote uitdaging. Sinds een paar jaar biedt Agrintech Lumigrey IR schermen aan.

Links: Lumigrey schermen gebruikt bij de spinazieteelt

Lumigrey schermen hebben een thermisch reflecterende werking en vertegenwoordigen een grote innovatie in microklimaatbeheer.

Lumigrey schermen zijn geen gewone zonneschermen, door het aluminium bestanddeel zijn ze echt infrarode schermen. Infrarood is het deel van zonlicht dat energie hoofdzakelijk door warmte overbrengt, die in kassen of tunnels kan worden vastgehouden. Lumigrey houdt deze overmatige warmte buiten de kas. Behalve een koelende werking beïnvloeden deze schermen ook het licht, wat door het aluminium wordt gereflecteerd. 

De traditionele oplossing was om de plastic folie 'vuil' te maken om het schaduweffect te verhogen, maar dit resulteerde in licht dat niet homogeen was en geen invloed had op de temperatuur. Ook verkortte het de levensduur van de plastic folie.


Lumigrey 30% tunnels

Lumigrey vermindert de kans op verbranding door hoge temperaturen en te veel zonlicht, zonder de kleur van de gewassen te affecteren. Het vermogen om de temperatuur uniform te houden is bijvoorbeeld erg belangrijk voor slagewassen. Lumigrey helpt de bladtemperatuur te verlagen en dus de gewaskwaliteit te beschermen. Met deze technologie kan de productie zelfs in de warmste maanden worden voortgezet.

Twee andere voordelen zijn dat planten minder water nodig hebben en betere arbeidsomstandigheden voor de werkers.


Twee frambozenkassen. Links met plastic folie (gestresste planten, verkleurde bladeren). Rechts een Lumigrey 40 scherm (evenwichtige planten, heldergroene bladeren, betere ontwikkeling).

Tijdens de lange warme maanden in 2017 is er in Sicilië veel Lumigrey gebruikt bij de tomaten- en paprikateelt. Ook de zacht fruitsector heeft de afgelopen jaren veel belangstelling getoond. 

Versterkte Lumigrey om de levensduur te verlengen.

Agrintech denkt met dit product een voorloper te zijn voor de afschaffing van conventionele schermen, omdat ze de productkwaliteit helpen verbeteren, wat belangrijk is in een concurrerende internationale markt waarbij de landbouw steeds meer gericht is op onderscheidende producten.

Het personeel van Agrintech is beschikbaar voor verdere informatie, technische bijstand en advies.

Voor meer informatie:
Agrintech srl

Tel.: (+39) 0828 332978
Fax: (+39) 0828 361955
Email: info@agrintech.it
Web: www.agrintech.it
Publicatiedatum: