Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Murcia start koolrabiteelt
Koolrabi is een typisch product voor Midden-Europa. Een aantal producenten in de Spaanse regio Murcia ziet echter ook kansen voor de groente. Hoewel koolrabi niet echt populair is op de binnenlandse markt, beschikt het product volgens Manuel Jesús Abril over veel dezelfde kenmerken als de koolsoorten die al wel in Spanje geconsumeerd worden. "De groente kan op dezelfde manier bereid worden en heeft dezelfde voedingswaarde, hij ziet er alleen wat anders uit," legt Abril uit.
Na twee jaren testen en marktonderzoek, produceren de telers inmiddels zo'n 65.000 kilo per seizoen. "We hebben het hier over een areaal van 3 tot 4 hectare, waarin we fors geïnvesteerd hebben. Als we ons rekenwerk goed hebben gedaan, dan zal ons areaal verder uitbreiden," licht de vertegenwoordiger van Mediterranean Fruits & Vegetables toe. "We leveren aan iedereen die belangstelling heeft. We denken dat dit product veel potentie heeft, omdat het volledig biologisch en GlobalGAP gecertificeerd is," vervolgt Abril.
De prijzen worden geraamd op €0,70 per kilo, zonder loof in IFCO kratten, en €8,00 voor 8 stuks met loof in kartonnen dozen.