Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia start koolrabiteelt

Koolrabi is een typisch product voor Midden-Europa. Een aantal producenten in de Spaanse regio Murcia ziet echter ook kansen voor de groente. Hoewel koolrabi niet echt populair is op de binnenlandse markt, beschikt het product volgens Manuel Jesús Abril over veel dezelfde kenmerken als de koolsoorten die al wel in Spanje geconsumeerd worden. "De groente kan op dezelfde manier bereid worden en heeft dezelfde voedingswaarde, hij ziet er alleen wat anders uit," legt Abril uit. 



Na twee jaren testen en marktonderzoek, produceren de telers inmiddels zo'n 65.000 kilo per seizoen. "We hebben het hier over een areaal van 3 tot 4 hectare, waarin we fors geïnvesteerd hebben. Als we ons rekenwerk goed hebben gedaan, dan zal ons areaal verder uitbreiden," licht de vertegenwoordiger van Mediterranean Fruits & Vegetables toe. "We leveren aan iedereen die belangstelling heeft. We denken dat dit product veel potentie heeft, omdat het volledig biologisch en GlobalGAP gecertificeerd is," vervolgt Abril. 

De prijzen worden geraamd op €0,70 per kilo, zonder loof in IFCO kratten, en €8,00 voor 8 stuks met loof in kartonnen dozen.



Voor meer informatie:
Manuel Jesús Abril López
Mediterranean Fruits & Vegetables 
Phone. +34 636310862 
Publicatiedatum: