Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zomerteelt in winterlichtkas gezond van start

Op 26 juni, in de warmste week van 2017, is de tweede teelt komkommer geplant in de winterlicht kas. In de eerste teelt was er sprake van een lichte pythium aantasting waardoor alles op alles gezet is om in de tweede teelt schoon te starten.

Nieuwe matten, schone stekers plus behandelingen voor het planten hebben geholpen om in de moeilijkste week van het jaar toch een gezonde van start te gaan.De winterlichtkas kenmerkt zich door een hele hoge lichtdoorlatendheid van de kas, zo'n 10% meer dan in een standaard kas. Niet alleen in de winter maar ook straks tijdens donkere dagen in de herfst moet dat een voordeel zijn. Mede daarom is met meer stengels gestart dan gebruikelijk. Daardoor dreigt wel het gewas nu al wat vol te raken. Vandaar dat de telers uit de BCO (begeleidings commissie onderzoek) adviseren om preventief blad weg te nemen uit de kop.

In de winterlichtkas wordt zoveel mogelijk geteeld volgens de basisprincipes van HNT. Dat betekent in deze periode vooral meebewegen met het licht en in de middag proberen zoveel mogelijk op vocht te telen en daarmee CO2 in de kas houden.

Tip: bekijk ook eens de weblectures, bijvoorbeeld nummer 3, 8 en 11.

Bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum: 17-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: