Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veldslaprijzen rond 6 euro

Tholen - Voor diverse groenten meldt de markt momenteel lagere prijzen, maar bij veldsla is dat niet het geval. Wendy Lefevere, als product manager, de veldslaspecialist van REO Veiling geeft aan dat het warmere weer enkele weken geleden veel invloed gehad heeft op de oogst. "Warm weer zorgt normaal gezien voor een hogere opbrengst, maar het was soms te warm. Hierdoor viel de groei stil en waren er minder opbrengsten."



Behoorlijk goede vraag
Ze geeft aan dat binnen een maand wel zal normaliseren, als het weer tenminste niet anders beslist. "Ik verwacht dat er binnen vier weken wel terug meer aanvoer zal zijn." De vraag is behoorlijk goed momenteel. "Met name uit Frankrijk en Nederland. Frankrijk heeft normaal gezien veel eigen productie, maar had nu ook minder. Ze kunnen daar wel wat extra gebruiken."

"Momenteel liggen de prijzen rond de 6 euro op de klok. Tijdens periodes met goede prijzen merken we dat er meer telers interesse hebben om dit product te gaan telen of uit te breiden. Toch blijven wij daar voorzichtig mee. We zoeken steeds eerst naar zekerheid van afzet voor het product, voordat we meer gaan produceren. In dat opzicht volgen we vanuit de REO Veiling de markt nauwgezet op en produceren we in functie van de vraag en de uiteindelijke eindconsument."

Voor meer informatie:
Wendy Lefevere
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 231 211
Fax: +32 (0)51 231 289
info@reo.be
www.reo.be