Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Chinese Floriade is tien keer zo groot als de Nederlandse

"Financiƫle tegenvallers, een organisatie als een vastgelopen schip en kritiek uit alle hoeken zetten de boel op scherp in Flevoland. Gaat het wel goed komen met de Floriade in 2022?", aldus een weinig hoopgevend artikel dit weekend in Trouw. Negatievelingen zouden er cynisch van worden.


Artist impression van de Beijing Expo 2019

Beijing
Misschien is het evenement zelf, om met Hans van Driem (die o.a. de Floriade in Zoetermeer in 1992 organiseerde) te spreken, niet meer van deze tijd. Hoe dat ook zij, in het verre Oosten denken ze daar anders over. Wist u dat men in Beijing ook een Floriade organiseert? De Chinezen pakken het wel ongeveer tien keer zo groot aan.

Zo begint men rond deze tijd met de aanleg van het park, een terrein dat 503 ha beslaat. De opening is in mei 2019, over een kleine twee jaar dus, maar zorgen of het wel op tijd afkomt lijkt men niet te hebben. Dat weet Niek Roozen, die bij de Nederlandse inzending betrokken is en e.e.a. vorige week op een bijeenkomst voor ondernemers op China toelichtte. Volgens hem heeft het evenement er de status als van de Olympische Spelen. Niemand zou twijfelen aan het slagen, aan of er wel bezoekers komen ('meestal niet zo het probleem in China') en al helemaal niet aan de filosofie en het 'nut' van de Florida ('groen, leven en gezondheid, staan meer dan ooit in de belangstelling in China').

Wij mogen, om met de Greenports en Topsectoren te spreken, dan nog zo verschrikkelijk voorop lopen in de wereld, maar misschien kunnen we op organisatorisch vlak een lichtje komen opsteken bij onze verre Oosterburen?!

Klik hier voor de website van de Beijing Expo 2019
Publicatiedatum: