Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Lesage, Lesage Champignons:

"Toeristen in Spanje en Portugal willen champignons van ons"

Tholen - Er is een behoorlijke vraag naar champignons. "Deze week is het door de regen wat minder, maar over het algemeen mogen we absoluut niet mopperen. Vergeleken met vorig jaar is er meer interesse, met name uit Spanje en Portugal", vertelt Michel Lesage van Lesage Champignons.

Springt eruit
Hij geeft aan dat de vraag dit seizoen op meerdere momenten het aanbod oversteeg. "Ik vermoed dat verschillende telers hun productie gereduceerd hebben omwille van de mindere verkoop in 2016. Ook om die reden springt dit seizoen er echt uit. Het gaat een stuk vlotter dan andere jaren."



Uitzicht en kwaliteit
Zoals hij al eerder aangaf gaat er meer naar de twee landen in Zuid-Europa. "Naar Spanje en Portugal gaat elk jaar wel meer in de vakantieperiode, maar dit jaar gaat het echt hard. Volgens mij heeft de hogere vraag meerdere redenen. Allereerst gaan daar meer mensen op vakantie dan naar landen waar de terreurdreiging hoger is. Daarnaast is het champignonseizoen daar vroeger van start gegaan, dus is er minder aanbod. Daarnaast worden champignons daar veel gegeten door toeristen. Die nemen niet altijd genoegen met de lokale kwaliteit en willen champignons uit Belgiƫ of Nederland. Het uitzicht en de kwaliteit van onze champignons worden enorm gewaardeerd."

Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons nv
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
Belgium
T: 0032 (0) 56 71 22 88
F: 0032 (0) 56 71 29 53
info@lesagechampignons.be
www.lesagechampignons.be