Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse aubergineteler begint zomerprogramma in Mexico

"Ongeveer drie jaar geleden begonnen we met de overgang van het telen van aubergines in de vollegrond naar telen in kassen," zegt Craig Slate van SunFed. "Vanaf de oogst van de aankomende zomer worden al onze aubergines in kassen geproduceerd, waarmee ook ons programma van het gehele jaar wordt voltooid."

De aubergines worden geteeld in schaduwkassen. "De beschermde omgeving zorgt ervoor dat het eindproduct verandert in een prachtig product voor in de schappen. Er is echt een verschil in hoe de aubergines eruit zien in vergelijking met aubergines die van de vollegrond komen."


Aubergine van SunFed, geteeld in een beschermde omgeving

Het eerste zomerprogramma
De aubergines van SunFed worden in Mexico geteeld. Op 1 augustus gaat het eerste zomerprogramma van het bedrijf van start in een gloednieuw teeltbedrijf in het midden van Mexico. "Tot dit jaar hadden we nooit de juiste locatie tot onze beschikking om in de zomer te produceren, maar nu hebben we die gevonden," zegt Slate. Alle aubergines van het zomerseizoen komen via Texas de VS binnen. In de winter worden de aubergines geteeld in Nogales in Arizona, maar worden ze ook via Texas geƫxporteerd. Het zomerseizoen loopt tot 1 november, waarna er wordt overgeschakeld naar het winterprogramma. Dankzij het nieuwe zomerprogramma heeft SunFed een nieuw product dat het hele jaar rond kan worden aangeboden. De aubergine verstevigt hierdoor zijn positie in de top vijf aan producten van het bedrijf.




SunFed-aubergines bij supermarkten

Biologische productie in de winter
SunFed maakt gebruik van Xtend-verpakking van Stepac, dat voor een aangepaste atmosfeer en vochtigheidsgraad zorgt. Daardoor is het bedrijf in staat om zijn aubergines vers te leveren aan klanten in de Midwest- en noordoostelijke regio's en in Canada. Op dit moment produceert het bedrijf de traditionele paarse aubergine, maar worden ook andere rassen zoals de Graffiti getest. Tijdens het winterprogramma van SunFed zijn er biologische aubergines beschikbaar.

Sunfed is te vinden bij stand #308 tijdens de Organic Produce Summit in Monterey van 13 juli.

Contact:
Craig Slate
SunFed
Tel: 214-748-2290
Publicatiedatum: