Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan honderd activiteiten en events verspreid over Nederland

Programma Dutch Agri Food Week 2017 bekend

Het programma van de derde editie van Dutch Agri Food Week 2017 is bekendgemaakt: van Kinder Kook Events tot Startup Challenge georganiseerd door zowel jong talent als gevestigde ondernemers. Van 9 tot en met 19 oktober krijgt iedereen in heel Nederland, van grote stad tot platteland, de kans om (meer) kennis op te doen over lekkere, veilige en gezonde voeding en de gehele keten die daar verantwoordelijk voor is.



Dutch Agri Food Week is er voor consumenten met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor jongeren om te zien hoe leuk en interessant leren en werken in de agrifood is en voor professionals uit de sector die inzichten op het gebied van gezondheid, innovatie, educatie en transparantie in de gehele keten delen met elkaar en het publiek. Elies Lemkes, voorzitter stichting Dutch Agri Food Week: "Met Dutch Agri Food Week hebben we twee doelen: de verbinding tussen sector en samenleving versterken enerzijds en innovatie versterken en bevorderen anderzijds. Door landelijke events als 'Kom op het Erf', 'Boer op de winkelvloer' en verschillende voedselproducenten die bezoekers een kijkje in de keuken gunnen brengt Dutch Agri Food Week samenleving en sector dichterbij elkaar. Daarnaast is er volop ruimte om innovaties te ontdekken tijdens de nationale finale van de FoodNexus Startup of the Year, de tour langs de Centers of Expertise in groen onderwijs en verscheidene kennisevents van de koplopers uit de sector."

Aalt Dijkhuizen, voorzitter topteam Agri&Food, benadrukt de innovatieve kracht van de hele agri & food kolom, van grond tot mond. "Wereldwijd staan we bekend als een zeer professionele en moderne sector. Een sector met ondernemers die steeds weer in staat zijn zich aan te passen aan veranderende omstandigheden om voedsel te produceren van de hoogste kwaliteit en veiligheid en ook nog eens met de minste grond, grondstoffen en uitstoot aan broeikasgassen per kg product. Nieuwe kennis en slimme technologie maken het mogelijk te blijven verbeteren, verduurzamen en moderniseren en zo een antwoord te hebben op de vraag "Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050?" Dat willen we laten zien tijdens Dutch Agri Food Week."

Voor meer informatie:
www.dutchagrifoodweek.nl
Publicatiedatum: