Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienprijzen gehalveerd

Tholen - Het is een rustige AGF-handel op het moment. "De vakantieperiode is aangebroken en met name de eerste weken is dan altijd kalmer in de handel", vertelt Jonathan Vandesande van exportbedrijf Weiss. "Wat er nu gebeurt, is vrij normaal voor de tijd van het jaar. Er zijn niet veel uitschieters."

Vorige week lagen aardbeienprijzen erg hoog. "Er werd zelfs tot 10 euro gegeven. Vandaag waren de prijzen weer terug normaal. Ze varieerden, maar kwamen niet boven de vijf euro. Dit betekent dat ze zijn gehalveerd binnen een week."

Veldslaprijzen hoger
Hij geeft aan dat de binnenlandse productie van kasgroenten hoog ligt door het warme weer. "De vollegrondsgroenten is een ander verhaal, die hebben geleden door de droogte. Je merkt dat hier en daar door kwaliteitsproblemen zoals bij kooltjes. Waarschijnlijk zal dit binnenkort verbeteren omdat het nu weer is gaan regenen. Opvallend is dat veldsla wat duurder is geworden. Blijkbaar zijn bepaalde landen geraakt door de droogte, waaronder Duitsland en Zwitserland. Er is dus voldoende vraag naar veldsla."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be
jonathan@weiss.be