Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: aanhoudende droogte zorgt voor problemen

Als je productiegebied reikt van Apulië tot Veneto moet je rekening houden met verschillende weersomstandigheden. Op dit moment is er in meerdere gebieden een aanhoudende droogte en we hebben Massimo Siboni, manager bij Orogel, gevraagd hoe de situatie op het moment is. 


Canale emiliano romagnolo in het zuiden van Romagna

"Als we beginnen in Romagna kunnen we stellen dat niet alle gebieden last hebben van de droogte, vooral niet de gebieden aan de Canale emiliano romagnolo. Groenten die hier vandaan komen, worden vaak ingevroren en zij overleven het gebrek aan regenwater dankzij de rivier Po." 

"Met telers die water uit rivieren en stroomgebieden gebruiken gaat het niet zo goed. Een recente verordening verbiedt telers om dit water te gebruiken, waardoor het rijpingsproces moeilijk gaat en ze ook niet kunnen zaaien voor een tweede oogst."


Irrigatie van sperziebonen

Siboni praat vooral over bladgroenten en sperziebonen. "Ik kan nog niets zeggen over hoe de productie beïnvloed is. Het gebrek aan regen leidt tot een lagere oogst, maar ik zou niet zeggen dat dit de kwaliteit van de groenten beïnvloed."

"Gelukkig is er nog wel voldoende water beschikbaar in Apulië en Metaponto, vooral omdat aubergines en paprika's constante irrigatie nodig hebben. Sommige bedrijven in Tarante en Bari gaan nu snel door hun reserves heen, maar de tomatenoogst is desondanks goed gelukt. We hebben nog twee maanden voordat de volgende zaaitijd begint, dus we hopen dat het in de tussentijd gaat regenen."

Ook in Veneto zijn er op dit moment geen serieuze problemen. Orogel heeft hier een voorziening en meerdere producenten. 

Bouwwerkzaamheden voor de nieuwe faciliteit van Orogel in Cesena 

Siboni is op dit moment sperziebonen aan het oogsten. Deze zijn nu volop in productie, hoewel de opbrengst terugloopt. De opbrengst van vroege aardappelen is echter erg hoog. De oogsttijd van uien begint over 10 dagen.



Ondertussen blijven de bouwwerkzaamheden bij de nieuwe Orogel faciliteit gewoon doorgaan. De zelf-ondersteunende stalen constructie neemt al een groot gebied in beslag en wordt bijna tegenover het al bestaande pand van Orogel gebouwd.

Contactinformatie:
Gruppo Fruttadoro Orogel
via Dismano 2600
47522 Cesena (FC)
Tel.: 0547/3771
E-mail: info@orogel.it
Sito: www.orogel.it
Publicatiedatum: