Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed paprikaseizoen in het VK

De paprikaproductie heeft voordeel gehad van het goede weer in het Verenigd Koninkrijk. De hoeveelheid licht en warmte hebben een grotere oogst en betere kwaliteit opgeleverd.



Lea Valley Grower's Association teelt 60% van de paprika's in het VK. Dit zijn jaarlijks 200 miljoen paprika's, die geteeld worden in kassen op 350 acre, ofwel ruim 140 hectare. De secretaris van de vereniging, Lee Stiles, zei dat het tot nu toe een zeer goed seizoen is. Omdat de vereniging direct aan de grootste retailers levert op basis van vaste prijzen, worden ze bovendien niet beïnvloed door grote volumes.



Naast paprika's teelt Lea Valley Growers ook zoete Romero puntpaprika's, welke net in productie zijn gegaan. Het seizoen begon in januari en loopt tot november, mits het weer goed blijft. 



"Er is een grote vraag naar paprika's dankzij hun diversiteit," legt Lee uit. "Ze zijn zeer veelzijdig en bijvoorbeeld heerlijk in salades, maar ook in winterse maaltijden, zoals een stoofpotje." Daarnaast zegt hij dat Sweet Bite paprika's perfect zijn voor in de broodtrommel. De vraag naar dit product is de laatste jaren erg gegroeid, net als de vraag naar minikomkommers. Lea Valley telers zijn altijd bezig met het testen van nieuwe variëteiten en teelttechnieken.

Voor meer informatie:
Lee Stiles
Agent & NFU Secretary, Lea Valley Growers Association
Tel: +44 1992 625076
Email: Lee_stiles@nfumutual.co.uk
Publicatiedatum: