Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge temperaturen treffen tomaten en watermeloenen in Sicilië

Het weer heeft de Siciliaanse tomatenproductie sterk beïnvloed. Er zijn vanaf het begin (september 2016) ernstige virusproblemen geweest, zodat in veel van de bedrijven in het zuidwesten van het eiland planten moesten worden verplant.



In januari 2017 veroorzaakte de vorst schimmelproblemen. Amper een paar weken later werden veel gebieden overstroomd. Al deze problemen verminderden de beschikbare hoeveelheden, wat tot hoge prijzen leidde. Eind april 2017 werd het eindelijk rustig, de hoeveelheden werden weer normaal en de prijzen daalden. Daarnaast daalde de export eind april/begin mei toen de Centraal- en Oost-Europese landen hun eigen producten begonnen te oogsten. De hoge temperaturen in juni 2017 bevorderden de ontwikkeling van Tuta Absoluta en droegen bij aan een versnelde afronding van de oogst.


Massimo Pavan

We vroegen toonaangevend agrarisch expert Massimo Pavan zijn mening over de huidige situatie: "Alhoewel de prijzen in de winter hoog waren, betwijfel ik of 2016/17 als een goed seizoen kan worden beschouwd door de achtergebleven oogsten. Het is voor telers geen goed jaar geweest. Bovendien is de kwaliteit door het weer niet vergelijkbaar met voorgaande jaren. Dit geldt voor de tomaten en al onze producten. Nu moeten de productieruimten voor het volgend seizoen worden voorbereid maar er zal niet veel enthousiasme zijn."


Cherrytomaten van Pachino

Het watermeloenenseizoen was minder problematisch, maar het was geen geweldig jaar. 


Watermeloenen in de vollegrond

"De productie was goed met stabiele prijzen door het warme weer dat de consumptie bevorderde. De oogsten waren goed door een goede zetting in het voorjaar."
Publicatiedatum: