Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Vraag rode puntpaprika hoger dan aanbod

De eerste groene paprika's zijn zo'n 2-3 weken geleden in Polen op de markt verschenen. Rood en geel zullen naar verwachting in de komende weken volgen, samen met zoete puntpaprika's.



Andrzej Mierzejewski van Cool Fruit: "We hebben de laatste 2 tot 3 jaar een stijgende vraag gezien naar zoete puntpaprika's. Momenteel is de vraag hoger dan het aanbod. Hier n Polen hebben we gemerkt dat de traditionele witte puntpaprika minder populair is bij consumenten. Ik denk dat dit veel te maken heeft met de actiecampagnes van winkeliers voor het rode ras, dat een lekkere zoete smaak heeft en het feit dat de winkeliers ze gedurende 6 tot 8 maanden aanbieden." 



De stijgende vraag en verkoop van puntpaprika's heeft volgens Andrzeij de verkoop van traditionele paprika's niet geaffecteerd. Het lijkt echter wel de verkoop van aubergines en witte puntpaprika's te hebben beïnvloed.



"We verwachten dit jaar een goede oogst van vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar. Het koude weer in april heeft de productie beïnvloed maar de totale hoeveelheden zullen ongeveer hetzelfde zijn. Het is de kwaliteit die eronder heeft geleden: Ik verwacht dat er minder A-klasse is dan normaal en dat een groot deel van de productie van B-niveau zal zijn. Uiteindelijk denk ik dat dit zich in de prijsstelling zal rechttrekken. We hebben minder vraag dan verwacht uit onze exportlanden zoals België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar we hebben veel meer vraag op de binnenlandse markt dan we verwacht hadden," volgens Andrzeij.



Chilipepers blijven populariteit winnen en Andrzeij liet weten te denken dat er een trend in opkomst is om verschillende chilipepers aan te bieden in een doos van 200-300 gram.

"Consumenten in Polen geven de voorkeur aan een mix van chilipepers van verschillende kleuren of verschillende soorten, dus vinden ze het aanbod in één doos prettig. De mix bestaat meestal uit ongeveer 5 pepers, bijvoorbeeld geel, rood en bruin (chocolade) samen met pepers zoals habaneros."

Voor meer informatie:
Andrzej Mierzejewski
Cool Fruit
Tel: +48 795522476+48 795522476
Email: andrzej@coolfruit.pl
www.coolfruit.pl
Publicatiedatum: