Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joint venture Hong Kong AquaGreen en Rijk Zwaan

Verse sla op Chinese planken

Chinese slaproducent AquaGreen Holdings met een hoofdvestiging in Hong Kong heeft een sterke relatie opgebouwd met de Nederlandse zadenproducent Rijk Zwaan om zaden te kopen voor hun slateelt in Huidong. AquaGreen Holdings teelt verschillende slarassen op water in Zuid-China, in de buurt van Shenzhen. Het bedrijf profiteert van de vraag naar veilig versproduct en de zich uitbreidende consumptievoorkeuren van de Chinese consument.


Het team van AquaGreen tijdens een bezoek van de Nederlandse Consul

COO Chris Kei: "We zijn vorig jaar onderhandelingen begonnen met supermarkten om onze verse sla aan een breder publiek te verkopen. We wisten vanaf het begin dat we een concurrentievoordeel hadden. Er zijn niet veel hydrocultuurconcurrenten op de markt in deze regio waarvan de schaal vergelijkbaar is met de onze. En we hebben ook een voordeel ten opzichte van geïmporteerde producten. We telen en leveren lokaal, zij het met geïmporteerde technologie en zaden. Maar daardoor kunnen consumenten van versere producten genieten, omdat we dichtbij onze klanten zitten en de vervoerstijd kort is."

"Het introduceren van sla, oftewel rauwkost, zal wat tijd kosten want de meeste Chinese consumenten eten geen rauwe producten. In steden zoals Shenzhen en Guangzhou in Zuid-China is er echter een opwaartse trend." Het bedrijf informeert consumenten ook door proeverijen in supermarkten en de publicatie van recepten met uitleg. De sla kan ook even in warm water worden geweekt of kort gestoomd worden, in overeenstemming met de traditionele Chinese groentenconsumptie.


Jonge slaplanten


Het planten van baby sla

Chris Kei legt verder uit dat ze niet bang zijn voor de stijgende import van verse groenten en fruit in China. De meeste bij internationale winkeliers verkochte producten, zoals Sam's Club of Walmart, zijn nog steeds lokaal geproduceerd.
 


"Momenteel leveren we aan de Japanse supermarktketen AEON in Hongkong, ParknShop, Vanguard, Yata, een aantal lokale supermarkten in Hong Kong, grote hotelketens zoals het Grand Hyatt en Disneyland Hong Kong. In China hopen we vanaf augustus aan Sam's Club en Walmart te kunnen leveren. Ook ligt er een verzoek van Ole – de premium lijn van Vanguard – om aan hen te leveren en dit zal hopelijk ook in augustus zijn."
 
Voor meer informatie:
 
Chris Kei
AquaGreen Holdings Ltd.
Tel: +852 3585 7138
Fax (852) 3585 7412
Email: chris.kei@aquagreenvalley.com

Publicatiedatum: