Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zhangye Yatai Seeds

Lagere export van Chinese zaden door stijgende arbeidskosten

"We bieden voornamelijk gekruiste tomatenzaden aan voor zowel onze Chinese als internationale klanten. Op dit moment bestaat ons klantenbestand voor 50% uit internationale klanten. In vergelijking met vier jaar geleden is dat 20% minder. De voornaamste reden hiervoor is dat de arbeidskosten in China in de afgelopen jaren zijn toegenomen. Dit heeft geleid tot een hogere prijs, waardoor klanten minder bereid zijn om onze producten af te nemen. We proberen nu onze arbeidskosten te verminderen door verschillende methodes toe te passen, zoals een gecentraliseerde productie en het wisselen van land. Hierdoor kunnen we aan onze klanten een service voor het kweken van zaden leveren met een hoge kwaliteit en een lage prijs," aldus meneer Yao van Zhangye Yatai Seeds.


Het teeltbedrijf van Yatai Seeds


Chilipepers

"Ons bedrijf heeft een areaal van 80 hectare voor de productie van zaden en testsites in Zhangye, Jiuquan en Jinta in Gansu, Xi'an in Shaanxi, Yingkou in Liaoning, en Honghezhou en Yuanjiang in Yunnan. Bij de testsites in Yunnan werken we voornamelijk aan de controle van plantenziektes en de evaluatie van de reinheid van de verschillende rassen. Dankzij een streng controlesysteem kunnen we de kwaliteit van het product garanderen."





Gewassen op het veld

"Na tien jaar aan inspanning hebben we nu een stabiele klantenkring op zowel de binnenlandse als de internationale markt. Toen we de locatie voor ons teeltbedrijf gingen bepalen, kozen we voor een regio waar sprake is van grote temperatuurverschillen. Dit zorgt ervoor dat onze zaden geleidelijk aan rijpen. Er was een grote hoeveelheid aan droog materiaal, de zaden waren dik en de ontkiemingssnelheid was regelmatig en hoog. Verder gebruiken we steriele productietechnologieën, zoals stalen kassen en netten tegen insecten om onze productie te beschermen. Hierdoor wordt de kwaliteit van onze zaden gegarandeerd."


Tomaten


Stafleden controleren de gewassen

"Naast dat we onze producten aan Chinese landbouwinstituten en grootschalige kwekerijen leveren, exporteren we op dit moment ook via de haven van Tianjin en het vliegveld van Beijing naar landen als de VS, Japan, Korea en Nederland. In de toekomst hopen we verder uit te kunnen breiden op de Europese en Japanse markt."

Paris Si
Zhangye Yatai Seeds Co., Ltd.
www.ytseeds.cn
Phone: +86 182 9366 6009
Email: ytseeds@126.com
Publicatiedatum: