Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede Britse brassica moeilijk te vinden

Het is momenteel hard werken op de Britse kolenmarkt: hoewel de prijzen niet zo flink stijgen, is het moeilijk goede kwaliteit te krijgen. Dat is een direct gevolg van de temperatuurrecords een paar weken geleden. "De prijs van broccoli stijgt, maar niet enorm", vertelt een handelaar van de groothandelsmarkt New Covent Garden. "Het is moeilijk goede kwaliteit te vinden. De bloemkoolprijzen zijn stabiel maar het probleem is dat het moeilijk is mooie bloemkolen te krijgen. Het goede nieuws is dat de Romanesco broccoli er super uitziet en in schril contrast staat met de andere Britse groenten."



Normaal gesproken kiezen consumenten voor broccoli in plaats van bloemkool of andersom, maar nu kiezen ze misschien eerder voor prei, courgette of wortelen. Alleen de Engelse broccoli is momenteel op de markt beschikbaar. Dit zal zo blijven, tenzij hij belachelijk duurt wordt, aldus de handelaar. "Dan komt er misschien wat import uit Frankrijk. Het Spaanse seizoen is afgelopen en de Italiaanse producten zijn in deze tijd van het jaar niet zo goed. Ook de Franse oogst is niet fantastisch, maar heeft wel een goede prijs/kwaliteitverhouding. Toch zullen we voornamelijk bij de Engelse groenten blijven. Dat zal wel loslopen, omdat kolen toch niet echt zomergroenten zijn."
Publicatiedatum: