Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenyard koopt eigen aandelen

Tholen – Greenyard heeft wederom eigen aandelen gekocht. Tussen 26 en 30 juni werden in totaal 53.254 eigen aandelen ingekocht. In maart startte het Belgische bedrijf met een opkoopprogramma voor eigen aandelen. Het bedrijf zal maximaal 1,75 miljoen aandelen opkopen, wat overeenkomt met 4% van de uitstaande aandelen. Dat doel is bijna bereikt, sinds de laatste aankopen is rond de 3,7% teruggekocht.

In het persbericht over het opkoopprogramma werden drie mogelijke doelen genoemd. "Het bedrijf kondigt nu een inkoopprogramma eigen aandelen aan hetgeen aangewend kan worden om de potentiële verwatering van deze converteerbare obligatie te compenseren, een positie van eigen aandelen te creëren ter financiering van potentiële, toekomstige overnames en/of potentiële, toekomstige lange termijn optieplannen," aldus het persbericht van 14 maart.

"De drie zaken, die hierin zijn vermeld, gelden als de voornaamste redenen tot aandeleninkoop," legt Kris Kippers uit. "De converteerbare obligatie, die dateert van de herfinanciering van 500 miljoen euro in december 2016 die in totaal een besparing van meer dan 15 miljoen euro per jaar oplevert, zorgt potentieel voor een verwatering van 16% voor de aandeelhouders. Indien Greenyard zou beslissen om zijn ingekochte aandelen te vernietigen, dan zou dit een kwart van deze potentiële verwatering kunnen compenseren."

Het terugkopen van de eigen aandelen heeft een licht negatief effect op de 'free float'. "Als we de laatste twee jaren bekijken zien we duidelijk een sterke verhoging van de free float door het wegvallen van Green Valley (7,1%), Gimv (4,9%) en het wegvallen van de vennootschap 2D NV hetgeen de free float met 1,1% verhoogde. Hierdoor is onze free float momenteel ongeveer 38% ten opzichte van zo'n 27% op het moment van de fusie."

Meer informatie:
Greenyard NV
Kris Kippers
Strijbroek 10
2860 Sint-Katelijne-Waver / Belgie
T +32 15 32 42 49
M +32 495 28 36 02
Kris.Kippers@greenyard.group
www.greenyard.group