Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardbeien bijna 8 euro per kilo

Hoge prijzen voor aardbeien en kersen

Tholen - De vraag naar kersen is wat minder dan vorige maand. Voor aardbeien loopt het momenteel echter storm. "Voor beide producten zijn de prijzen goed, aardbeien zijn zelfs extreem hoog voor de tijd van het jaar. In de week van Wimbledon stijgt de aardbeienprijs altijd, maar dit keer is het extreem veel. De aankoopprijzen vandaag zat al tegen de vier euro voor een halve kilo aan", vertelt Marc Lambeens van groothandel Fruit Vandepoel in Brussel.



Kleiner aanbod kersen

Hij geeft aan dat de kwaliteit van de kersen heel goed is, maar dat bij dit product goed te merken is dat de verlofperiode in Belgiƫ is aangebroken. "We verkopen nu wel meer kersen aan de kust, die hebben daar ook vakantiegangers. Er is dit seizoen een kleiner aanbod kersen door de vorst in april. Daardoor blijft de prijs ook op een hoger niveau. Voor de goede dikke kersen 30 plus wordt tussen de 6 en 7 euro gegeven. De middelmatige liggen tussen de 4,5 en 5 euro." Marc verwacht dat het seizoen sneller afgelopen zal zijn. "Vorig jaar hebben we eind juli gehaald, maar ik denk niet dat we dat dit jaar gaan halen met de kersen." Alle kersen bij Fruit Vandepoel worden verkocht onder het Lowie-merk. Hiervoor zoeken wij de beste telers en de mooiste kersen uit."



Aardbeien

De handelaar geeft aan dat aardbeien heel duur zijn op dit ogenblik. "De vraag ligt heel hoog en er worden mooie prijzen gegeven, zelfs voor de mindere kwaliteiten. De prijsstijging begon deze week. Daarvoor lag het niveau een stuk lager. Het zijn met name de warenhuizen nu die de prijzen maken."

Voor meer informatie:
Fruit Vandepoel
Verkoop Mabru
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - Belgiƫ
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be